Werk van Jacomina van Loon

    Ulrike Weinhold vertelt

    Josje van Zanden zingt

    Marieke van Willigen schrijft

    Stans van der Poel coacht

    Suzanne Zeegers danst

   

    Lesboheme dromen met je ogen open

HOMEStartpagina.html
Reisvoorwaarden voorwaarden (v2014)- Travel Women.pdfReisvoorwaarden.htmlLesboheme_-_Nera-dagen_files/Algemene%20voorwaarden%20%28v2014%29-%20Travel%20Women.pdfReisvoorwaarden.htmlshapeimage_4_link_0shapeimage_4_link_1

18 juli        

Workshop ‘Tekenen‘                    door Jacomina van Loon


Deze middag zal het tekenen van het landschap centraal staan. De schoonheid van omgeving Horstermeerpolder zal ruime inspiratie bieden om je stil mee te laten voeren met het krijt over het papier om zo het landschap nog intenser te ervaren.

Ter aanvang van de middag zal ik een introductie geven over

het gebruik van het materiaal houtskool/krijt en enkele beginselen van het ruimte-diepte brengen op het platte vlak.


Naast een eigen ontwikkeling als kunstenaar geef ik in mijn atelier te Amsterdam al ruim 20 jaar les met veel plezier.

In deze periode heb ik een grote diversiteit aan lessen over technieken, materialen, inzichten in de schilderkunst en met name hedendaagse kunstgeschiedenis ontwikkeld.


Jacomina van Loon studeerde aan de hogeschool voor beeldende kunsten te Arnhem en nam deel aan 'de Ateliers' in Amsterdam waar ze o.a. les kreeg van Marlene Dumas. Ze specialiseerde zich in schilderkunst met een multimediale visie door o.a. korte films en sculpture.


8 augustus    

De Godin Artemis: zeer actueel         door Ulrike Weinhold

Oeroude vrouwelijke kwaliteiten en ons verstoord heden


De Oudgriekse godin Artemis is met haar uiterst complexe karakter één van de meest fascinerende figuren uit de Griekse mythologie: jageres en beschermvrouw van de dieren, pubervrouw en krachtige beschermster van meisjes en vrouwelijke pubers nog voordat ze zich moeten voegen in een mannelijk bepaalde wereld, wild en zachtaardig toegewijd, maagdelijk en weerbaar (zij kan ook doden), vergezeld door vrouwen en voor mannen verboden, zelf tegelijkertijd vrouwelijk en mannelijk, ontembaar, sterk en volstrekt onafhankelijk.


In haar figuur zijn oeroude vrouwelijke leefpatronen en kwaliteiten bewaard gebleven die tot op heden een inspiratiebron kunnen zijn – vooral voor vrouwen.

In onze huidige tijd die gekenmerkt is door tal van ernstige verstoringen zouden deze vrouwelijke kwaliteiten wellicht van grote alternatieve en corrigerende waarde kunnen zijn.


In onze bijeenkomst gaan we uitgebreid in gesprek over deze godin en over de actuele thematiek. Inleidend zal ik jullie met allerlei informatie voorzien wat de uit- en afbeelding van Artemis en de verhalen over haar in de loop van de cultuurgeschiedenis betreft.

Ik breng ook visueel materiaal mee – je moet immers deze godin ook kunnen zien. Wanneer we over haar praten, praten we eigenlijk ook over onszelf, als vrouwen.


Ikzelf, Ulrike Weinhold, ben vele jaren docente geweest aan de Radboud Universiteit Nijmegen (filosofie, kunstgeschiedenis, Duitse literatuur). Nu ben ik – al ruim 10 jaar los van de universiteit – er mee bezig mijn kennis en ervaring op verschillende manieren uit te dragen en met anderen te delen. Ik houd van boeiende, inspirerende gesprekken met wie dan ook.


22 augustus   

Workshop ‘Overtuigd Zingen‘          door Josje van Zanden


Overtuigd zingen is een mengeling van muzikaliteit, bezieling, durf, expressie, zangtechniek en presentatie. Door gebruik te leren maken van improvisatietechnieken     (in timing, melodie, klankkleur, stijl en sfeer/emoties) kun je uiteindelijk ieder nummer persoonlijk maken. Op deze mooie Nera dag komen al deze facetten stapsgewijs aan de orde. De workshop wordt gegeven door Josje van Zanden.

Zij geeft les in alle stijlen binnen de lichte muziek zoals pop, rock, soul, jazz en cabaret.

Josje van Zanden is naast zangeres en zangdocent (lichte muziek) ook gediplomeerd logopedist, doceert sinds 1990 en heeft ruim 30 jaar allround band-ervaring.

Josje volgde tijdens en na het conservatorium workshops en masterclasses bij o.a. Bobby McFerrin, Simone Kleinsma, Tuck & Patti, Sadolin en Jan Kortie. Verder heeft Josje diverse toneel- en kleinkunstcursussen gevolgd en geeft ze workshops op middelbare scholen en aan toneelgezelschappen zoals het Compagnie Theater en het Golden Palace.

29 augustus 

Workshop Column Schrijven‘      door Marieke van Willigen


What makes you tick? Wat vind je écht niet o.k. of wat moet de hele wereld volgens jou weten?  Iedereen heeft iets te vertellen, en zeker jij. In de workshop Column Schrijven leer je in een ochtend wát dat is en hoe je dat op een aansprekende manier op papier kunt krijgen. Het woord als je wapen, het woord als je bescherming. Taal is kracht! 

De workshop Column Schrijven is extra leerzaam omdat je handige schrijftools krijgt aangereikt. Maar vooral ook: hoe veel plezier kun je beleven aan taal? 

Marieke van Willigen is verhalend journalist (Trouw, Groene, Opzij), hoofdredacteur en columnist op diverse platforms, zoals Jurken van Maria (de vrouwelijke opinie), tishiergeenhotel (ouders van pubers) en Safon (filosofische columns). 


12 september

Workshop ‘Ademhaling als medicijn‘     door Stans vd Poel


We staan er vaak niet bij stil maar veel van onze klachten (zowel psychisch als lichamelijk) zijn te herleiden naar een ‘verkeerde ademhaling’.


Zo kunnen bijvoorbeeld klachten als vermoeidheid, spierpijn, hartkloppingen, depressie, angst, maag-en darmklachten, benauwdheid, te maken hebben met een ‘verkeerde ademhaling’.


Ademhaling is een actueel onderwerp, over wat ‘een goede ademhaling’ is wordt veel geschreven en gesproken. Als je op het internet op zoek gaat naar een antwoord op de vraag ‘hoe kan ik beter gaan ademen’ dan zie je al snel door de bomen het bos niet meer.


Stans van der Poel probeert tijdens de workshop van deze middag duidelijkheid over dit onderwerp te scheppen.

Daarbij komen ook de volgende vragen aan bod:


  1. *Wat is een goede ademhaling, zowel in rust als tijdens inspanning ? * Hoe weet je dat je goed ademt ? * Wat zijn de beste momenten om ademtherapie toe te passen ?


Tot slot biedt Stans aan het einde van de middag de mogelijkheid  om je ademhaling te laten meten.


Stans van der Poel heeft 25 jaar ervaring in de gezondheidszorg en is  werkzaam als sport – en ademhalingscoach. Vorig jaar was zij de inspanningsfysioloog voor de Chineese schaatsploeg en nu van de Reggeborgh schaatsploeg op weg naar de Olympische Spelen.


Ze is schrijfster van o.a. de volgende boeken:

Chronische vermoeidheid, nooit meer en De Hardlooprevolutie.
 

    Nera-dagen

     

      Een serie van 6 zomerse zaterdagen waar vrouwen     

      elkaar ontmoeten op een prachtige locatie in de natuur.

      Met een aanbod van verschillende vormen van kunst

      en cultuur ter inspiratie, lering en vermaak. Daarbij

      kun je genieten van een volledig verzorgde dag

      inclusief lunch en borrel.


      De dag begint met een wandeling in het    

      Wijdemeren gebied. Aan het begin van de route

      wachten we jullie op (met koffie, thee en taart)

      en Travel Women loopt de wandeling mee.

      

      Daarna rijden we naar de Horstermeerpolder en

      strijken daar neer op het terras van de Nera, een

      historisch gebouw, gelegen midden in de natuur.

      Daar verzorgen we een heerlijke en relaxte lunch.

     

      Voor de middag staat er een workshop, lezing,

      of optreden op het programma.

      De dag wordt afgesloten met een ‘borrel’.

    

      Het programma is van 10 uur tot 19 uur.    


      Deelname aan een volledig verzorgde Nera-dag

      kost € 75,00 p.p.

     

      Aan de Nera-dagen kunnen per keer 15 vrouwen

      deelnemen (RIVM richtlijnen woren gevolgd).

    

      Heb je belangstelling om deel te nemen laat het ons

      svp weten via info@travelwomen.nl   

         

       

           

                                Zomerse Zaterdagen 2020


Belangstelling en aanmelden voor deelname ?

Mail naar info@travelwomen.nl of bel 06 42254001


Voor een overzicht van de meerdaagse vakanties

klik op Travel Women Goes Holland

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant.

U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl)


26 september

Workshop Dans en Beweging          door Suzanne Zeegers

 
ReisgarantieReisgarantie_Nieuw.htmlReisgarantie_Nieuw.htmlshapeimage_10_link_0

Tijdens deze middag neemt Suzanne van HALTE 6 je mee in de wereld van dans en beweging. Na een korte moderne solo performance gaan we zelf ervaren wat dans en muziek met je lichaam en geest kan doen. 


Door middel van geleide improvisatie-opdrachten geven we ons lichaam de ruimte.


Gedachten uit, muziek aan, niets moet en alles mag. Iedereen kan bewegen en dat doen we allemaal op onze eigen manier. 


Ook krijgen we choreografie elementen aangeleerd en zo werken we aan het eind van de middag gezamenlijk naar een danscompositie toe.


Suzanne Zeegers studeerde theaterdans aan de hogeschool voor de kunsten in Tilburg. Om creativiteit echt de ruimte te geven richtte ze in 2015 samen met collega Ymke Fros HALTE 6 op; een productiehuis dat zich richt op locatie- en educatie theater met een sociaal maatschappelijke grondslag.

Meer info? Neem een kijkje op www.halte6.nl